Ziua Happy

Anul acesta ne-am reîntors pe micile ecrane într-o cu totul și cu totul altă postură. Deși suntem obișnuiți să fim în fața camerelor de filmat, meseria de prezentator necesită o altfel de abordare. Când ești realizatorul unei emisiuni, trebuie să comunici cu telespectatorul direct, prin intermediul camerei.
Ca să începem cu începutul: era o zi de februarie când doamna Ruxandra Ion ne-a convocat la o sedință de brainstorming pentru un proiect de televiziune. Era vorba despre o emisiune culturală pe care noi aveam să o prezentăm – Happy Day. Ideea ne-a plăcut foarte tare, deși nu aveam niciun fel de experiență în domeniul acesta. Echipa era formată din oameni tineri, dornici să investească timp și suflet în această emisiune. Au urmat câteva zile de ședințe, ședințe foto, promo-uri… și apoi – prima zi de filmare. Câte emotii! Eram crispați și speriați pentru că nu știam la ce să ne așteptăm. Totul era nou și necunoscut. Nu știam cum să abordăm subiectele, cum să le prezentăm sau cum să comunicăm cu publicul. Obișnuiți să jucăm în seriale, aveam tendința să evităm interacțiunea cu aparatul de filmat, deți în cazul acesta era clar că trebuia să o facem.
După prima zi de filmare, am ajuns acasă destul de dezamăgiți, și aproape convinși că nu suntem făcuți pentru cariera de moderator TV. Dar, ușor ușor, am început să ne obișnuim să comunicăm cu telespectatorii și să fim mai dezinvolți, să ne obișnuim cu faptul că, de data asta, în fața camerelor suntem noi înșine, și să le transmitem celor cărora ne urmăreau propriile noastre idei și concepții. Da, începutul a fost greu: eram o echipă mică, formată din doar 5 oameni, care practic făceau tot – scriau texte, construiau relații, făceau research, filmau, montau emisiunea fără ajutorul nimănui și predau materialul final în emisie, pentru a fi dat pe post… Nu aveam platou de filmare, filmam pe unde primeam aprobare. Și toate astea, fără pic de experiență. Făceam lucruri noi și grele, dar era ceva inedit și mai ales ceva frumos și antrenant.
Cu trecerea timpului, am căpătat experiență, ne-am obișnuit cu formatul emisiunii și cu conținutul ei, ne-am resemnat în fața faptului că, neavând prompter, trebuia să învățăm de fiecare dată textele pe dinafară. Și nu era deloc la fel ca în meseria de actor, pentru că aici vorbeam despre cărți, filme, regizori, actori, piese de teatru, autori mari și evenimente culturale diverse. Și bineînțeles că nu știam totul despre toată lumea. Dar am reușit să ne descurcăm, iar în vară, atunci când am primit vestea că emisiunea care inițial se difuza de 5 ori pe săptămână și dura doar 10 minute pe zi, s-a extins la o oră pe zi, ne-am simțit foarte mândri de ceea ce reușisem să facem, complet singuri. Sigur că Dna Ruxandra Ion a fost mereu acolo, gata să ne ajute și să ne îndrume. Din septembrie, de când a crescut emisiunea, filmările au devenit mult mai lungi și mai complexe, dar de data asta aveau loc într-un “platou” (Casa Happy), ceea ce ne-a ușurat pe de o parte munca.
Ne dorim să-i învățăm pe români, în special pe tineri, să pună Cool în Cooltură, la Happy Day. Vrem să credem că este un alt fel de a aborda o emisiune culturală. Vrem să atragem oamenii în direcția unei mai bune informări, să le arătăm lucruri noi, lucruri interesante, lucruri frumoase care au loc în țara noastră, vrem să îi ajutăm să aleagă lecturile care li se potrivesc cel mai bine, să vadă cele mai bune filme ale tuturor timpurilor, să meargă la teatru și la cinema, să știe întotdeauna de existența festivalurilor și evenimentelor care nu trebuiesc ratate și tot așa.
Pe scurt, ne dorim să îi ajutăm să fie mereu informați. Noi credem că am reușit să facem asta și vă promitem că vom continua să schimbăm cât putem mentalitatea celor care cred, și care se înșeală amarnic când spun că generația tânăr este o generație pierdută.  Noi credem în noua generație și ne bucurăm de fiecare mic succes pe care îl observăm în rândul ei. Și mai ales ne bucurăm că lumea ne urmărește și e interesată de ceea ce le transmitem. Be Cool, be Happy!

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult...